13 Şubat 2013

Oradan Buradan: Cerise Doucède

Cerise Doucède genç bir fotoğraf sanatçısı. Sanırım düz bir ''fotoğrafçı'' tabiri onu tanımlamak için son derece yetersiz kalır çünkü Doucède birbirinden etkileyici fotoğraflarını kendi kurguladığı ortamlarda ''yaratıyor''. 2010 yılında Paris'teki Fotoğrafçılık Okulu'ndan (SPEOS) mezun olmuş. O günden beri kolektif pek çok sergi açan Doucède, 2011 yılında Le Royal Monceau Raffles Paris ''Genç Fotoğrafçı'' ödülünü kazanmış. İki büyük projesi var: İlki gündelik hayatın döngüsünü gözler önüne seren Quotidien. İkincisiyse kişileri akıllarından geçen düşüncelerle sergilediği, aynı zamanda okulu bitirme projesi Égarement. İki projenin de ortak özelliği bir sicimle tutturulmuş, havada duran objelerin yer aldığı, bakan kişide zamanın içinde donmuş, bir kareye hapsolmuş izlenimi uyandıran fotoğraflardan oluşması. Égarement serisini de beğendim ama aşağıda fotoğraflarını göreceğiniz Quotidien daha bir kalbimi çaldı.  


Uyumak ve yemek yemek günlük yaşam döngümüzün herhalde en temel iki kısmı.



Günlük döngüyü iş yerinde bir masa başında, bilgisayar karşısında ya da evrakların arasında geçiriyor, veya öğrenciysek okulda ders çalışarak devam ettiriyoruz.


Pek çok insan için gün, mutfağın kapısından girmeden tamamlanmıyor.


Ne giyeceğimize karar vermek için ya da sadece vakit geçirmek için odamızda olduğumuz zaman da -özellikle kendi evi olmayıp ailesi ile yaşayanlar için- yadsınamayacak kadar çok.


En sevdiğimi en sona sakladım. Siz de kimi gündelik sohbetler sırasında kendinizi ''benim ne işim var burada?'' derken bulmuyor musunuz?

Cerise Doucède'in internet sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.  

2 yorum:

  1. o son fotoğraftaki beyaz gömlekli kadın benim aslında.

    YanıtlaSil
  2. Hemen de kap zaten. Ben en sevdigim fotograf yazdim ya ;)

    YanıtlaSil